Uspjeg u poslu uz Arkoroyal Dynergie

Brzo širenje do sada nepoznatog koronavirusa COVID-19 izazvalo je alarme diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Iako trenutno najtraženije, zaštitne maske nisu učinkovita zaštita od prijenosa virusa. Naime, koronavirus spada u viruse koji se prenose kapljičnim putem (poput gripe, viroze i rhinovirusa koji izazivaju prehladu) te može lako prijeći i kroz sluznicu oka, a stalno namještanje maski dovodi do češćeg diranja lica, pa može omogućiti i lakši prijenos virusa s prljavih ruku. Maske su stoga najpotrebnije već zaraženim osobama kako bi se spriječila kontaminacija zdravih.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) donijela je osnove smjernice kojih se treba pridržavati kako bi se smanjila vjerojatnost prijenosa svih sezonskih virusa (pa i koronavirusa) te razvoja bolesti. Najvažnije su:

#1 Često perite ruke

Redovito i temeljito perite ruke običnim sapunom i vodom, uz posebnu pažnju posvećenu području između prstiju, člancima te zapešćima. Preporuka je da ruke perete barem toliko dugo koliko vam treba da u glavi otpjevate pjesmicu ”Sretan rođendan ti”. ?

Čak i nakon pranja ruku, ali posebno ukoliko niste u blizini vode, koristite sredstva za dezinfekciju ruku na bazi alkohola (minimalno 70% alkohola). Na ovaj način se koronavirus, ali i ostali virusi mogu lako i jednostavno uništiti.

#2 Održavajte razmak u društvu

Preporučuje se održavati barem 2 metra udaljenosti između sebe i svakoga tko kašlje ili kiše.

Naime, kad netko kašlje ili kiše, sprej malih kapljica tekućine iz usta ili nosa može sadržavati koronavirus ili neki drugi sezonski virus, a što ste bliže zaraženoj osobi, veća je vjerojatnost da se i sami zarazite.

#3 Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta

Često niste svjesni, no vaše ruke dodiruju mnoge površine i mogu pokupiti koronavirus i ostale viruse. Nakon kontaminacije, ruke mogu prenijeti virus na oči, nos ili usta te putem njih u tijelo.

#4 Jak imunitet je najbolja obrana protiv virusa

Unatoč preventivnim mjerama, često je dodir s virusima neizbježan, posebno ako od njih oboli bliski član obitelji ili dijete.

Najgore posljedice javljaju se kod osoba sa slabim imunitetom ili organizmom oslabljenim kroničnim bolestima. Koronavirus, kao i ostale viruse, najlakše je pobijediti upravo jakim imunitetom i snažnim organizmom, bilo kao prevencija bolesti (ukoliko osoba dođe u kontakt s malom koncentracijom virusa) ili za brži, lakši i bezbolniji oporavak ako do razvoja bolesti već dođe.

PREPORUKA ZA OKRŠAJ S VIRUSIMA

Za jačanje imuniteta preporučuje se, osim zdravih navika, i uzimanje 100% prirodnih dodataka prehrani koji stimuliraju proizvodnju stanica imuniteta T-limfocita i doprinose optimalnom funkcioniranju imuniteta. Prijedlog je kombinacija vrhunske matične mliječi u visokoj koncentraciji za snažno podizanje imuniteta te konzumacija visokih doza 100% prirodnog vitamina C.

ARKOROYAL® GELÉE ROYALE BIO 1500 MG

Vrhunska BIO Matična mliječ 1500 mg, u ampulama

Na proizvod

ARKOVITAL® ACEROLA 1000

100% prirodan vitamin C iz praha bobica acerole, tablete za žvakanje

Na proizvod