matična mliječ kako se koristi

Matična mliječ (Royal Jelly ili Gelee Royale), poznata po svojim mnogobrojnim blagodatnim djelovanjima na ljudski organizam, predstavlja pravo prirodno blago koje proizvode pčele. Matična mliječ štiti imunitet, stanice i kožu, dok u isto vrijeme pomaže u obnavljanju energije. No, njezine blagodati tu ne prestaju. Osim što stimulira libido i vraća vitalnost, matična mliječ djeluje i na plodnost žena.

Kako i koliko koristiti matičnu mliječ?

Doziranje matične mliječi (Royal Jelly ili Gelee Royale) prvenstveno ovisi o samoj namjeni, odnosno uzima li se preventivno ili zbog nekog oboljenja. Maksimalna godišnja doza za oboljele je 180 grama, dok je u preventivne svrhe dovoljno 110 grama godišnje.

Preporučena dnevna doza iznosi 1000 mg za odrasle osobe. Za djecu stariju od 3 godine preporučuje se maksimalna doza od 500 mg.

Apsorpcija matične mliječi ne ovisi o hrani pa se može uzimati u bilo koje doba dana. Ipak, u večernjim satima se ne preporučuje jer matična mliječ „podiže“ energiju u organizmu pa samim time može izazvati nesanicu. Idealno ju je uzimati ujutro nakon buđenja ili, ukoliko je moguće, dva puta dnevno, ujutro i popodne. Ono što je važno, a da biste postigli maksimalan učinak, jest kontinuirana konzumacija u preporučenom periodu.

matična mliječ za djecu i odrasle

Blago iz košnica za poticanje imuniteta i zdravlja organizma

Kako bi pripremili imunitet i otpornost organizma na promjene godišnjih doba te razne bolesti,  preporučuje se konzumacija 1000 mg matične mliječi (Royal Jelly ili Gelee Royale) u periodu od 20 do maksimalno 90 dana u kontinuitetu za optimalne rezultate, nakon čega se preporučuje napraviti barem tjedan dana pauze.

Matična mliječ za obnovu energije

Arkoroyal Dynergie Energizirajući kompleks koji, uz matičnu mliječ, sadrži ginseng, acerolu i propolis, svojim brzim djelovanjem na umor i pad koncentracije, predstavlja najbolji mogući prirodan izvor energije.  Za maksimalan učinak preporučuje se kontinuirana konzumacija od 20 do 60 dana, u jutarnjim satima, a zatim se preporučuje napraviti pauzu od minimalno 7 dana.

žena se sprema na trčanje

Poticanje plodnosti žena

Kada govorimo o prirodnim načinima poticanja plodnosti kod žena, matična mliječ se nalazi pri vrhu piramide preporuka. Matična mliječ kod žena uspostavlja hormonalnu ravnotežu, povećava produkciju estrogena te pruža podršku endokrinom sustavu. Za maksimalan učinak preporučeno je korištenje minimalno 1000 mg dnevno 3 mjeseca (90 dana), a potom pauza od tjedan dana.

VIŠE O NAŠIM PROIZVODIMA