Zdrava kosa iziskuje puno pažnje, ali koliko bi zapravo trebali prati kosu?
Prema riječima stručnjaka, ovisno o tipu kose, često pranje kose može učiniti više štete nego koristi.

Za one koji se nadaju oživljavanju svojih pramenova, odgovor bi mogao biti jednostavan poput promjene rutine pranja.
Bez obzira imate li kovrčavu, grubu, afro ili masnu kosu, svi tipovi imaju svoje jedinstvene osobine koje određuju kako se brinuti o njoj.

  • Moći ćete reći treba li vašoj kosi pranje ili ne, ako prođete prstima kroz nju i ako je i dalje mekana i elastična, vjerojatno je neće trebati prati
  • Ako vlasište svrbi ili postoje znakovi ljuštenja zbog prljavštine, onda je jasno da je vrijeme za pranje

Zapamtite, za zdravo vlasište potreban vam je prirodni sebum za zdrave folikule, a preredovito pranje kose to će smanjiti.
Ako prečesto perete kosu, isprati ćete sva prirodna ulja iz kose koja proizvode žlijezde, što znači da više neće prenositi ništa dobro na vašu kosu, ostavljajući je beživotnom i suhom.

Stručnjakinja za kosu Simone Thomas iz Simone Thomas Wellnessa dodala je: “Uklanjanje eteričnih ulja s vaše kose samo je jedan problem, a dovodi do prhuti i suhog vlasišta koje svrbi. Također, može učiniti vašu kosu suhom, lomljivom i osjetljivijom.”

A ukoliko vam je kosa suha i beživotna, to su prvi znakovi da u vašem organizmu nedostaje vitamina. Vitamini i dodaci prehrani također su učinkoviti načini da u svoju kosu unesete više hranjivih tvari.

Biotin, cink i selen neophodni su vitamini i minerali koji podržavaju snagu, rast i obnovu kose.

VIŠE O FORCAPIL PROIZVODIMA