Imunitet djece

Imunitet djece posebno je osjetljiv u vrijeme početka vrtića i nove školske godine. Kako bi povratak u kolektiv nakon ljeta prošao bez dječjih bolesti, potaknite dobre navike te poduzmite korake koji će ojačati krhki imunitet djece već od najranije dobi.

#1 Potičite redovito pranje ruku

Dodirom se prenosi preko 80% infekcija kod male djece. Naučite djecu da uvijek odvoje vrijeme kako bi oprali ruke nakon kihanja, kašljanja i obavljanja nužde, zatim nakon dolaska izvana te svakako prije jela.

Pranje ruku toplom vodom i sapunom barem 20 sekundi, uklanja većinu bakterija i virusa. Iako ne utječe izravno na imunitet djece, može umanjiti šanse za infekcijama dišnog sustava za čak 45%.

#2 Neka san bude prioritet

Za optimalan imunitet djece, ona se moraju dovoljno naspavati. Potrebe za snom variraju obzirom na njihovu dob:

  • Predškolska djeca (3-5 godina) trebaju od 10 do 13 sati sna.
  • Školarci (6-13 godina) trebaju od 9 do 11 sati sna.
  • Adolescenti (14-17 godina) trebaju od 8 do 10 sati sna.

Manjak sna ograničava sposobnost tijela za proizvodnjom proteina citokina koji pomažu u obrani od infekcija i upala.

#3 Bolji imunitet djece uz zdrave i organske namirnice

Zdrava i uravnotežena prehrana nije važna samo za pravilan razvoj, već i za jak imunitet djece. Potaknite dijete da voće i povrće jede ”u duginim bojama”. Također, izbjegavajte industrijsku i prerađenu hranu.

Pravilan izbor namirnica omogućit će djeci da unesu dovoljno vitamina – poput vitamina C, A, E – te minerala poput cinka, magnezija, kalcija i željeza, za dobro zdravlje i jak imunitet.

#4 Vježbajte zajedno s djecom

Redovita tjelovježba povećava broj prirodnih obrambenih stanica kod odraslih osoba – ali i kod djece. Učite djecu zdravim navikama za cijeli život i pokažite im svojim primjerom.

Vježbajte s njima, a zabavne obiteljske aktivnosti uključuju i vožnju biciklom, planinarenje, rolanje te igranje košarke ili tenisa.

#5 Pušenje u blizini djece? Niti slučajno!

Ukoliko vi ili netko od ukućana puši, prestanite – ili to činite samo izvan kuće, daleko od djece. Naime, dim iz cigareta sadrži više od 4000 štetnih toksina koji negativno utječu na organizam. Djeca su podložnija štetnom djelovanju dima jer dišu bržim tempom od odraslih osoba, dok je njihov prirodni detoksifikacijski sustav još nerazvijen.

Česta izloženost dimu cigareta smanjuje imunitet djece i znatno povećava vjerojatnost za bronhitisom, infekcijama uha te astmom.

#6 Pobrinite se za dodatnu zaštitu

Bez obzira na mjere predostrožnosti, ne možemo uvijek izbjeći sve bolesti. Prosječno dijete preboli od 7-10 infekcija tijekom 1 godine, no jačanjem imuniteta neke od njih se mogu izbjeći te smanjiti njihov intenzitet i trajanje.

Visokokvalitetna matična mliječ, u kombinaciji s vitaminima i mineralima iz prirodnih izvora, izvrstan je dodatan boost za imunitet djece.

Idealan borac protiv sezonskih infekcija

Bogati Arkoroyal Junior BIO Sirup za jačanje organizma djece sadrži sastojke iz kontroliranog pčelarskog BIO uzgoja – matična mliječ u koncentraciji od 250 mg dnevno, propolis i med – uz dodatak 100% prirodnog vitamina C iz organske acerole. Izvrsnog okusa koji djeca obožavaju, ovaj sirup pruža visokokvalitetnu potporu imunitetu i vitalnosti djece. Štiti od zaraznih infekcija čestih u vrtiću i školi, pogotovo u jesen te na prijelazu godišnjih doba. Za djecu od 3. godine života.

NA PROIZVOD

Za snažno podizanje imuniteta djece i bolji apetit

Uz vrhunske sastojke najbolje kvalitete, Arkoroyal Junior BIO matična mliječ 500 mg ne sadrži dodatke poput bojila, konzervansa i alkohola. Praktične plastične ampule za djecu u pojedinačnim dnevnim dozama, sadrže pravo blago prirode – 500 mg vrhunske BIO matične mliječi te BIO med, u koncentriranom soku od BIO naranče.

Ugodnog okusa jagode i jabuke, namijenjen je podizanju imuniteta djece od 3. godine života.

NA PROIZVOD

Samo najdjelotvorniji organski sastojci

Matična mliječ predstavlja jedan od najboljih izbora za jačanje imuniteta djece i poticanje rasta. Posebno je učinkovita kod djece koja imaju slabiji apetit. Osim brojnih vitamina i minerala, matična mliječ sadrži i proteine te aminokiseline koje ju čine iznimno hranjivom.

Med u Arkoroyal Junior proizvodima iznimno je kvalitetan i pročišćen od svih potencijalnih alergena (pelud, rilca pčela i sl.). Upravo zbog toga se Arkoroyal Junior proizvodi preporučuju za senzibilizaciju, odnosno navikavanje male djece na med.

Propolis, čudesan pčelinji proizvod, sadrži više od 300 znanstveno utvrđenih ljekovitih supstanci. Djeluje protiv virusa, gljivica i bakterija te je snažan antioksidans.

Acerola sadrži čak 20 do 30 puta više vitamina C od naranče i snažan je antioksidans koji se već stoljećima koristi u liječenju raznih bolesti i jačanju imuniteta.