Povijest Arkopharme

Grupa Arkopharma ima svoju inspirativnu priču za ispričati. Sve je počelo još 1980. godine. Te je godine doktor Max Rombi, koji strastveno vjeruje u fitoterapiju i suosnivač je veterinarskog laboratorija Virbac, odlučio potpuno se posvetiti svojoj strasti prema biljnoj medicini i sa svima podijeliti koristi od tih prirodnih lijekova, stavljajući na tržište niz proizvoda na biljnoj bazi na inovativan način.

Od bilja do kapsula

Farmaceutski laboratoriji Arkopharme nastali su na temelju naprednih ideja dr. Rombija koji je mnogo prije svih ostalih bio uvjeren da je većina zdravstvenih problema uzrokovana lošom prehranom i da bilje i prirodne tvari mogu spriječiti i osloboditi nas većine naših svakodnevnih zdravstvenih tegoba.

Ne smijemo zaboraviti da je u ranim 1980.-ima fitoterapija smatrana posve staromodnom i da je bila sinonim za formulacije kao što su biljni čajevi i esencije koje nije bilo lako progutati.

Zbog toga je 1982. godine dr. Rombi prvi na tržište stavio biljne dodatke u obliku kapsula, i to „Grah mahunar” Arkogélules: zamjenom bilja u rinfuznom pakiranju s unaprijed doziranim oblicima koje je mnogo lakše uzimati, tržište fitoterapije doživjelo je uzlet.

Dr. Rombi se upustio u ovu avanturu sa svojim karakterističnim poduzetničkim duhom, nadahnut svojom strašću prema biljkama, istraživanju i inovativnim postupcima.

Inovativni postupci

I tako je, nekoliko godina kasnije – 1985. – bio i prvi koji je postupak kriogenog mljevenja prilagodio fitoterapiji i tako omogućio da se biljke ponude u obliku praha, što povećava njihovu učinkovitost i biodostupnost njihovih aktivnih sastojaka.

Tijekom postupka kriogenog mljevenja, biljke se usitnjavaju pomoću tekućeg dušika na vrlo niskim temperaturama, što čuva sve njihove aktivne sastojke i rezultira vrlo finim prahom koji se lako asimilira.

Tako dobivamo ono što je poznato kao biljni totum ili ARKOTOTUM® Intégral; drugim riječima, koncentrat svih aktivnih tvari sadržanih u biljci, koji će djelovati zajedno u sinergiji. Ukratko, međudjelovanje različitih sastojaka povećava njihovu učinkovitost: tako su zajedno jači!

Godine 1997. ARKOPHARMA je ponovno odjeknula tržištem ponudivši prvi asortiman proizvoda koji su 100 % na biljnoj bazi, što je ojačalo njezin status vodeće tvrtke u području fitoterapije.

Te je godine, usred općeg prepada od bolesti „ludih krava”, želatina koja se tradicionalno koristila za vanjski omotač kapsula zamijenjena prirodnim nadomjeskom na biljnoj bazi: derivatom celuloze (celuloza okružuje i štiti sve biljne stanice).

Po prvi put potrošači su imali pristup kapsulama koje su doista bile 100 % na biljnoj bazi.

Fitoterapija: priznata znanost

Francusko ministarstvo zdravstva je 1986. godine službeno priznalo fitoterapiju kao neovisnu granu medicine, a pojedine je biljke klasificiralo kao „lijekove”. Ta se odluka nije temeljila samo na njihovoj tradicionalnoj primjeni, već i na brojnim znanstvenim istraživanjima.

Arkopharma je razvila svoje prve lijekove na biljnoj bazi i za „Bodljikavu veprinu” Arkogélules dobila svoje prvo odobrenje za stavljanje takvih proizvoda na tržište.

Nema sumnje da je od tada taj koncept postao sve snažniji, a iscjeljujuću moć fitoterapije potvrdila su i brojna znanstvena istraživanja diljem svijeta. Zahvaljujući svojim dobrobitima po zdravlje ljudi i prirodnoj dimenziji, fitoterapija je postala dio našeg svakodnevnog života.

Već više od 35 godina Arkopharma nastoji transformirati mudrost biljaka u rješenja koja pomažu zdravlju, i to kombinirajući znanost, kreativnost i poštovanje okoliša.

AVANTURA ARKOPHARME
MOĆNA MISIJA I SNAŽNE VRIJEDNOSTI