Certifikati Arkopharme

S više od 35 godina iskustva u području fitoterapijskih lijekova i dodataka prehrani, težnje i predanost tvrtke Arkopharma Laboratories pretočene su u usklađenost s nizom postupovnih standarda i certifikata.

STANDARD ISO 22000

Laboratorij Arkopharma ima certifikat ISO 22000 za projektiranje, razvoj, proizvodnju, skladištenje i distribuciju svojih prehrambenih proizvoda i dodataka prehrani.

Ovaj međunarodno priznati standard jamči da dodaci prehrani i prehrambeni proizvodi koje distribuira Arkopharma Laboratories ispunjavaju sve zahtjeve u pogledu sigurnosti i kvalitete hrane. Arkopharma je prvi laboratorij koji je dobio certifikat ISO 22000.

DOBRA PROIZVOĐAČKA PRAKSA (GMP)

Kao farmaceutski laboratorij, Laboratorij Arkopharma redovito pregledava ANSM (Francuska nacionalna agencija za sigurnost lijekova i zdravstvenih proizvoda), koji dodjeljuje certifikat koji potvrđuje usklađenost s dobrom proizvođačkom praksom (GMP).

Dobre proizvođačke prakse znače da postoji jamstvo da se proizvodi proizvode i provjeravaju prema standardima kvalitete koji se primjenjuju ovisno o njihovoj uporabi. One se primjenjuju i na proizvodnju i na kontrolu kvalitete.

EUROPSKI PROPISI KOJI SE ODNOSE NA POSTUPKE EKOLOŠKE PROIZVODNJE

Za dodatke prehrani i proizvode certificirane kao ekološke

Ekološka poljoprivreda ima brojne koristi za društvo, kako u pogledu očuvanja tla, zraka i vode, tako i biološke raznolikosti prirode te dostupnosti proizvoda s neupitnim kvalitetama u smislu zdravlja i hranidbenih vrijednosti, s jasno utvrđenim podrijetlom i razinom kvalitete.

U tu svrhu, Laboratorij Arkopharma redovito prolazi provjeru certifikacijske organizacije (ECOCERT) kako bi se provjerilo poštuje li stroge zahtjeve ekološke poljoprivrede. Laboratorij Arkopharma već se 1993. godine obvezao na primjenu tih metoda održivog razvoja.

STANDARD ISO 13485

Za medicinske uređaje

Laboratorij Arkopharma ima certifikat ISO 13485 za projektiranje, razvoj, proizvodnju, skladištenje i distribuciju svojih medicinskih uređaja. Taj standard uključuje posebne zahtjeve kao što je analiza rizika proizvodnih procesa koji se koriste za te medicinske uređaje.

Medicinski uređaji podliježu sustavu razvrstavanja (I., II.a, II.b i III.), koji je definiran prema mjestu i trajanju primjene te razini potencijalne opasnosti koja je svojstvena proizvodu. Kako bi se dobilo zeleno svjetlo za stavljanje uređaja na tržište, oni moraju imati oznaku CE, što potvrđuje da ispunjavaju regulatorne zahtjeve.

KLJUČNI PODACI I BROJKE
NAŠA STRUČNOST ZA VAŠA PRIRODNA ZDRAVSTVENA RJEŠENJA