Ponuda inovativnih formula

Kako se prirodni sastojci mogu upotrijebiti da se određene tablete brže rastope od drugih? Ili da biljna tekućina dobije ugodan okus? Kombinirati niz naizgled nespojivih, osjetljivih prirodnih sastojaka u djelotvornu cjelinu? Misija našeg odjela za formulacije je dati odgovore na sva ova pitanja, ali i više od toga.

Praćenje znanstvenog napretka: izvor inspiracije

Znanje u području formulacija Arkopharma Laboratories temelji se na našoj sposobnosti kreiranja inovacija. Odjel za formulacije utvrđuje koji su aktivni sastojci koji su nedavno uvedeni na globalno tržište potencijalno korisni i za koje od njih postoje vjerodostojna znanstvena istraživanja te istražuje moguće pomoćne tvari – kao što su one koje poboljšavaju stlačivost.

„Nove ideje često nastaju kao rezultat našeg pomnog praćenja znanstvenog napretka, u pogledu aktivnih sastojaka i pomoćnih tvari.” Richard Coll, stručnjak za formulacije

Ovakvo znanje o odnosu između aktivnih sastojaka i pomoćnih tvari omogućuje odjelu za formulacije da ispuni svoju misiju: potakne uporabu i konzumiranje originalnih dodataka prehrani, u kojima se čuvaju aktivna svojstva i djelotvornost sastojaka.

Odjel za formulacije radi i na formulama za koje se podnosi zahtjev za dobivanje odobrenja za stavljanje lijeka u promet (tj. zeleno svjetlo za stavljanje na tržište formule kao „lijeka”) te na formulama osmišljenima kao dodaci prehrani.

Te dvije vještine omogućuju Grupi razvijanje novih koncepata koji se temelje na sigurnim, učinkovitim, prirodnim proizvodima koji zadovoljavaju očekivanja potrošača.

Naše formulacije proizvoda u nekoliko brojki

ŠTO JE AKTIVNA SINERGIJA?

Sastojci biljke su ono što biljku karakterizira i definira njezinu kvalitetu. Međutim, važno je znati da djelovanje biljke ne ovisi samo o nekom pojedinačnom sastojku, nego o rezultatu međudjelovanja svih njezinih sastojaka: upravo to je ono što mi nazivamo „sinergijom”.

Koristimo i pojam „potencijalizacija” kako bismo izrazili ideju da je kombinacija djelatnija od djelovanja svakog njezina pojedinačnog sastojka kad se uzima zasebno.

Kriogeno mljevenje: kako djeluje?

Nakon strogog odabira biljaka i njihova podvrgavanja nizu botaničkih, bakterioloških i fizikalno-kemijskih ispitivanja kako bi se osigurala njihova kvaliteta, one se režu na manje komade i stavljaju u uređaj za mljevenje uronjen u dušik pri vrlo niskim temperaturama (ispod -60 °C). Dušik, koji je kemijski inertan i prirodno prisutan u zraku, štiti sastojke biljke od oksidacije koja nastaje u kontaktu sa zrakom, a hladne temperature sprječavaju bilo kakvu razgradnju uzrokovanu mehaničkom toplinskom energijom proizvedenom tijekom tradicionalnog mljevenja.

Snižavanjem temperature dušik pomaže u zamrzavanju biljke, koja postaje lakša za gnječenje, što rezultira učinkovitijim procesom mljevenja.

Na taj se način sve osjetljive tvari (vitamini, enzimi, hlapljive tvari i drugi termolabilni aktivni sastojci) ne oštećuju toplinom, a na kraju postupka dobiva se savršeno fini, homogeni prah: ukupni ekstrakt ili biljni totum, također poznat kao ARKOTOTUM® Intégral.

Koje su prednosti vrlo niskih temperatura?

Važno je znati da kod tradicionalnog mljevenja visoke temperature mogu oštetiti ili čak uništiti najosjetljivije molekule. Za razliku od toga, kriogeno mljevenje čuva sastojke biljke u svim fazama proizvodnje. Ključni element je dušik, koji također štiti biljke od posljedica dodira sa zrakom, koji inače dovodi do raspadanja putem oksidacije.

Ukratko, kriogeno mljevenje čuva cjelokupnost biljke i omogućuje da se niti jedan njezin sastojak ne izgubi. Zahvaljujući dobivenom prahu koji je izuzetno fin, sastojci biljke brže se oslobađaju, zbog čega ih je lakše asimilirati.

Prednosti kriogenog mljevenja

  • nema zagrijavanja,
  • nema oksidacije,
  • kvaliteta sastojaka očuvana je nakon mljevenja,
  • ujednačena veličina dobivenih čestica,
  • sigurna, inertna atmosfera.

Ukupni alergeni

93,2 % sirovina koje koristimo u našim dodatcima prehrani su BEZ alergena.

Gluten

98,7 % sirovina koje koristimo u našim dodatcima prehrani su bez glutena.

Laktoza

98,5 % sirovina koje koristimo u našim dodatcima prehrani su bez laktoze.

Sladila

100 % naših formulacija je bez aspartama.

Veganski sastojci

60 % naših formulacija koje su dodatci prehrani je vegansko.

Želatina svinjskog porijekla

99 % naših formulacija koje su dodatci prehrani je BEZ želatine svinjskog porijekla.

OČUVANO 100 % AKTIVNIH SASTOJAKA
ZAJAMČENA PROIZVODNJA U FRANCUSKOJ