Bliski odnos s našim proizvođačima

U središtu misije Arkopharme nalazi se krhki, bitan resurs koji nudi priroda: biljke. Grupa stoga ima strateški interes osigurati dugoročni pristup visokokvalitetnom bilju. Zbog toga je važna uloga kupca biljaka: ta profesija zahtijeva znanstvenu strogost, vještine iz područja analitičke kemije i poznavanje agronomije, ali i istančan pristup proizvođačima i pitanjima s kojima se suočavaju.

Mreža iskusnih dobavljača

Arkopharma ima vrlo veliki portfelj dobavljača, koji se razvijao 35 godina i koji se temelji na sveukupnom iskustvu prikupljenom tijekom tog vremena. Novi dobavljači redovito se uključuju u našu mrežu.

Naši dobavljači nalaze se diljem svijeta i uključuju proizvođače, trgovce na veliko, posrednike i ostale. Oni se odabiru prema njihovim kapacitetima proizvodnje i žetve, ali prvenstveno zbog kvalitete njihova bilja.

Kada grupa Arkopharma traži biljku koja se ne može proizvesti u Francuskoj, ili koja mora biti određene kvalitete, ona pokreće agronomsko istraživanje.

Postupak za harpagofit

  • Korijenje se ubire,
  • dio korijena odmah se ponovno sadi kako bi se osigurao dugoročni opstanak lokalnih resursa,
  • korijenje se reže na kriške i suši na suncu a zatim skladišti i otprema,
  • kada stigne u Arkopharmu, korijenje prolazi kroz mokru obradu kako bi se uklonile sve bakterije na njemu, a zatim se reže i prosijava,
  • fini prah dobiven kriogenim mljevenjem stavlja se u jezgru naših kapsula.

Upotreba biljaka u brojkama

440 tona

Godišnje u proizvodnju ulazi oko 400 tona;

230 aktivnih referenci

Ukupno 230 aktivnih referenci u 2013. godini;

GM usjevi

100 % sirovina koje se koriste u našim dodatcima prehrani dobivaju se bez korištenja genetski modificiranih usjeva.

ARKOTOTUM® INTÉGRAL: NAŠ IZBOR
OČUVANO 100 % AKTIVNIH SASTOJAKA