Arkototum® Intégral: naš izbor

U skladu sa svojom misijom, Arkopharma Laboratories razvio je dva komplementarna prirodna pristupa s kojima je princip fiziologije živih organizama – koja se zasniva na temeljnim pojmovima cjelovitosti, dinamike i interakcija – utkao u upotrebu ljekovitog bilja: ARKOTOTUM® Intégral i ARKOTOTUM® Extrait.

Ta se rješenja sada koriste u proizvodima Grupe jer su učinkovitija, bolje prilagođena potrebama tijela i bolje se toleriraju. ARKOTOTUM® Intégral i ARKOTOTUM® Extrait stvaraju savršene uvjete u kojima se može iskoristiti puni potencijal i djelotvornost fitoterapijskih tretmana.

Što je totum?

Biljke se sastoje od nekoliko stotina različitih sastojaka, od kojih svaki ima svoju ulogu. Sadašnje znanstvene spoznaje potvrđuju i dokazuju da su sastojci biljke, kada se uzimaju zajedno, učinkovitiji nego ako se uzimaju odvojeno. Ovaj specifični mehanizam djelovanja – istodobno iskorištavanje svojstava nekoliko sastojaka – poznat je kao aktivna sinergija.

Za Arkopharmu, „Totum predstavlja složenu, skladnu mješavinu većine, ili čak svih sastojaka biljke, koji djeluju zajedno u sinergiji kako bi proizveli drukčiji ili dodatni učinak u odnosu na onaj koji se dobiva pojedinačno kada se svaki od sastojaka uzima odvojeno.”

Kako se dobiva ARKOTOTUM® Intégral?

U Arkopharmi, sve naše biljke temeljito su odabrane prema svojstvima koja su nam potrebna i označene prema bogatstvu njihovih aktivnih sastojaka.

Nakon što se odaberu prave biljke, one se ubiru kada su savršeno zrele, u skladu s njihovim intrinsičnim životnim ciklusom. Zatim se odmah primjenjuje postupak sušenja1 (samo jedan sat nakon ubiranja) kako bi se osiguralo da su svi raznovrsni prirodni sastojci u potpunosti sačuvani.

Nakon završetka tih postupaka, Arkopharma usitnjava biljke pomoću kriogenog mljevenja, što opet čuva cjelovitost i sveukupnost sastojaka biljke. Postupak kriogenog mljevenja (mljevenja pri niskoj temperaturi) čuva sastojke biljke, a granulometrija dobivenog praha omogućuje da se sastojci oslobađaju gotovo na isti način kao u biljnim ekstraktima.

AVANTURA ARKOPHARME
BLISKI ODNOS S NAŠIM PROIZVOĐAČIMA