vitamin C i imunitet
vitamin C i imunitet

Jeste li se ikad zapitali zašto se vaša kosa masti? Da li je to normalno ili ipak nešto nije uredu.

Razlog zašto je vaša kosa masna vjerojatno je zato što su vaše lojne žlijezde naporno radile.

Lojne žlijezde u našem tijelu luče masnu supstancu koju nazivamo sebum. Sebum je zadužen za hidrataciju, vlaženje vlasišta i njegovu zaštitu, bez sebuma koža i kosa bili bi suhi. Međutim, kada lojne žlijezde proizvedu previše sebuma kosa postaje masna.

Uz to, korištenje agresivnih šampona koji sadrže sulfate i parabene dodatno isušuju vlasište pa i navedeno dovodi do većeg lučenja sebuma.

Nepravilan rad lojne žlijezde utječe i na to koliko vlas dobiva hranjivih tvari. Lojna žlijezda nalazi se uz svaki folikul dlake, kada ona prekomjerno izlučuje, sebum zauzima prostor u folikulu dlake te korijen dlake sve manje dobiva hranjivih tvari i kisik iz krvotoka pa se kosa lomi i postaje tanka.

Neki od drugih razloga koje radite vrlo vjerojatno nesvjesno, je dodiravanje kose i vlasišta. Ako je kosa spuštena, stalno je namještate ili općenito radite nešto po njoj s masnim ili prljavim rukama kosa ubrzo postaje masna i beživota, a i riskiramo prenošenje bakterija i virusa na vlasište.

Kako riješiti problem?

Prije svega nemojte koristiti šampone koje sadrže sulfate i parabene. Koristite losione koje sadrže cink zbog regulacije izlučivanja žlijezda lojnica te hidratizirajuće i biljne sastojke koji će zaštiti vlasište i pružiti mu hranjive tvari i hidrataciju.

Jedan takav proizvod je Forcapil Anti-Chute Sprej. Sprej koji će osim ispadanja, pomoć tvojoj kosi da se manje masti, ali osigurat joj hidrataciju i hranjive tvari. Forcapil Anti-Chute sprej sadrži cink, hijaluronsku kiselini zbog hidratacije vlasište, panteotensku i folnu kiselinu, biotin te 5 biljnih ekstrakata.

Od Forcapil Anti-Chute sprej možeš očekivati sljedeće:

  • hidratacija i jačanje zaštitne barijere od vanjskih štetnih utjecaja
  • regulacija sebuma kako bi se ograničio gubitak kose
  • obogaćuje kosu hranjivim tvarima istovremeno potičući mikrocirkulaciju u krvi koja utječe na rast kose

Proizvod je dostupan u ljekarnama ili preko Sophia.hr webshopa, a uvijek ćemo vas vrlo rado savjetovati oko problematike kose na besplatni telefon: 0800 50 60.

VIŠE O FORCAPIL PROIZVODIMA